Inositol v prahu, mio- in d-chiro inositol v razmerju 40:1 | Valens | prah (25 odmerkov po 3 g)

Prehransko dopolnilo

100 % čist inozitol v oblikah mio-inozitola in D-kiro-inozitola, brez arom, sladil ali drugih dodatkov in ima prijeten nevtralen okus.

Neto količina: 83 g
Zadostuje za 25 dni (0,88 €/dan)

Original price was: 21,90 €.Current price is: 19,71 €.

Za 10 % prihranek na nakup v košarici vpišite kodo ANJA10.
Izdelek na zalogi pri dobavitelju Če ne opaziš opisanih rezultatov v 90. dneh, ti obljubljamo vračilo denarja.

Brezplačna dostava
ob posebnih priložnostih

Zdravo in naravno
Izdelki najvišje kakovosti

Garancija na zadovoljstvo
100 % varen nakup

Brezplačna podpora
Svetovanje 069 778 208

Valens Inozitol je inovativno prehransko dopolnilo za ženske, ki vsebuje 100 % čisti inozitol v prahu. Inozitol je sestavina celičnih membran in telesu lastna snov, ki jo telo po naravni poti tvori iz glukoze. V telesu in naravi se nahaja v različnih oblikah. Valens Inozitol vsebuje edinstveno kombinacijo mio-inozitola in D-kiro-inozitola v razmerju 40:1. Obe obliki inozitola v izdelku sta pridobljeni iz naravnih rastlinskih virov (koruza in rožiči).

💚 Mešanica dveh vrst inositolov
💚 Primeren za vegane
💚 Brez sladkorja, želatine, glutena, umetnih sladil, barvil in arom
💚 Brez nepotrebnih dodanih vitaminov in mineralov

Oblika

Prašek

Znamka

Valens

Zakaj kombinacija 1:40?

Inozitol je telesu lastna snov, ki se naravno tvori v ledvicah, jajčnikih in možganih. Je pomemben del celičnih membran in v telesu opravlja več pomembnih vlog. Poznan je tudi pod imenom vitamin B8, a je status vitamina izgubil, saj ga telo načeloma tvori samo. Inozitol se v naravi in v človeškem telesu nahaja v več oblikah, pri čemer telo samo uravnava razmerje med njimi oz. spodbuja pretvorbo iz ene oblike v drugo. V telesu sta glavni dve obliki, mio- in D-kiro-inozitol, ki se v jajčnikih zdravih žensk nahajata v razmerju 40:1.

Čeprav se inositol nahaja tudi v prehrani, predvsem v obliki fitinske kisline, imajo nekatere ženske povišane potrebe po njem (večina jih poje tudi premalo virov inositola, kot so stročnice in oreščki).

Sestavine in odmerjanje

Aktivne sestavine v 3 g (1 zravnana čajna žlička): mio-inozitol: 2800 mg, D-kiro-inozitol: 70 mg

Sestavine: mio-inozitol, D-kiro-inozitol

ODMERJANJE

Priporočamo zaužitje 3 g (1 zravnane čajne žličke) prehranskega dopolnila na dan, v enem ali dveh odmerkih. Prah vmešajte v vodo ali drug napitek in zaužijte takoj po pripravi. Pri priporočenem odmerjanju vsebina zadostuje za 25 dni.

Opozorila

Če uporabljate kakršna koli zdravila, se pred uporabo inositola posvetujte z zdravnikom. V primeru jemanja antidepresivov, se inositola ne priporoča jemati v večernih urah.

Shranjevanje: Shranjujte na suhem in temnem mestu pri temperaturi do 25 °C. Stekleničko shranjujte dobro zaprto! Porabite v 6 mesecih po odprtju.

Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Priporočila

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Inositol v prahu, mio- in d-chiro inositol v razmerju 40:1 | Valens | prah (25 odmerkov po 3 g)”

POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA

Študije kažejo na popolno varnost izdelka. Prosimo, posvetujte se z zdravnikom.

Nadomeščanje brez zdravniške vednosti odsvetujemo. Lahko pa se z zdravnikom odločita za uporabo inositola ali za kombinirano terapijo.

Metformin je zdravilo za uravnavanje krvnega sladkorja in PCOS. Vpliva na izločanje glukoze iz jeter, podpira presnovo maščob in delovanje mitohondrijev, ter apetit. Na sploh izboljša porabo glukoze za energijo.

A je potrebno paziti, saj metformin lahko vpliva na črevesje in zniža absorpcijo vitaminov B v telesu.

Mio-inositol je vpleten v aktivacijo glukoznih prenašalcev in porabo glukoze, medtem ko je D-chiro inositol vpleten v tvorbo glikogena in hranjenje glukoze.