Ribji kolagen Naticol® | Valens | prašek (40 odmerkov po 5 g)

Prehransko dopolnilo

Prehransko dopolnilo s 100 % čistim kolagenom za vse, ki želite vrhunski izdelek brez nepotrebnih dodatkov. V dnevnem odmerku vsebuje 5000 mg hidroliziranega ribjega kolagena Naticol®. Je brez okusa in vonja, zato ga zlahka dodamo tudi v kavo. PRIMERNO ZA NOSEČNICE.

Neto količina: 200 g
Zadostuje za 40 dni (0,58 €/dan)

Original price was: 22,98 €.Current price is: 20,68 €.

Za 10 % prihranek na nakup v košarici vpišite kodo ANJA10.
Izdelek na zalogi pri dobavitelju Če ne opaziš opisanih rezultatov v 90. dneh, ti obljubljamo vračilo denarja.

Brezplačna dostava
ob posebnih priložnostih

Zdravo in naravno
Izdelki najvišje kakovosti

Garancija na zadovoljstvo
100 % varen nakup

Brezplačna podpora
Svetovanje 069 778 208

Prehransko dopolnilo s 100 % čistim kolagenom za vse, ki želite vrhunski izdelek brez nepotrebnih dodatkov. V dnevnem odmerku vsebuje 5000 mg hidroliziranega ribjega kolagena Naticol®.  Kolagen je del zdravih vezivnih tkiv, vključno kože in mišic. Glicin, glavna aminokislina v kolagenu, je del imunskega sistema. Približno 50 % aminokislin v izdelku predstavljajo glicin, prolin in hidroksiprolin, ki so tudi sicer zastopani v koži, kosteh in hrustancu.

Naticol® je ena od vodilnih znamk kolagena na svetu. Gre za izjemno čist in naravno bioaktiven kolagen, pridobljen iz morskih rib. Pridobljen je s patentiranim postopkom hidrolizacije, ki poskrbi, da je kolagen razbit na manjše delce oz. peptide. Ti se mnogo lažje in bolje absorbirajo, s tem pa se nalagajo tam, kjer jih telo najbolj potrebuje. Učinkovitost in kakovost kolagena Naticol® sta potrjeni s številnimi kliničnimi študijami.

💚 Kolagen tipa 1 (čeprav je za telo vseeno, kateri tip kolagena uporabljamo)
💚 Nizko-molekularni kolagen
💚 Čisti kolagenski peptidi iz morja
💚 Podprto z raziskavami
💚 Premium kvaliteta
💚 Čisto in stabilno
💚 Brez okusa in vonja
💚 V prahu, zelo dobro topno v tekočini (super v kavi)
💚 Primeren za nosečnice in doječe matere, saj ne vsebuje aditivov
💚 Certifikat GMP zagotavlja sledljivost sestavin

Oblika

Prašek

Znamka

Valens

Zakaj Naticol®?

Valens Kolagen v prahu je prehransko dopolnilo s kolagenom v prahu. Vsebuje 100 % čisti hidrolizirani ribji kolagen znamke Naticol®, ki klinično dokazano zmanjšuje gube in prispeva k bolj čvrsti in vlažni koži. Izdelek ne vsebuje drugih dodatkov. Izdelek v enem odmerku vsebuje 5000 mg kolagena. Ker ne vsebuje drugih učinkovin in je brez konzervansov oz. drugih dodatkov, je primeren tudi za uporabo med nosečnostjo in dojenjem.

Vloga kolagena v telesu

Kolagen je človeškemu telesu lastna beljakovina oz. protein, ki se nahaja v koži, kosteh, hrustancu in vseh vezivnih tkivih. Telo ga proizvaja samo, a se njegova proizvodnja s staranjem po 20. letu precej upočasni. Primanjkljaj kolagena je najprej viden na koži, laseh in nohtih, ki izgubijo čvrstost, sijaj in lepoto.

TIP 1

Izvor tega tipa kolagena so ribe ali govedo, zato moramo pri prehranskem dopolnilu paziti, da je očiščeno težkih kovin in ostalih morebitnih primesi. Optimalno je, da so ribe divje ulovljene na trajnostni način, govedo pa iz proste reje. Tip 1 kolagen je najpogostejši v človeškem telesu. Najdemo ga v brazgotinah, povezovalnem tkivu, mišicah, kosteh, koži in zobovju. Zanimivo je, da lahko ta tip tvori trdnejše strukture od jekla.
Kajenje negativno vpliva na tvorbo kolagena tipa 1 in 3.

Sestavine in odmerjanje

Sestavine: hidrolizirani ribji kolagen (Naticol®, peptidi)

Valens kolagen v prahu – 5 g zadošča za:
Aktivno hranilo Moč % NRV*
Tipičen odstotkovni razpon aminokisline:
Alanin 7.9 % *
Arginin 9.5 % *
Aspartična Kislina 6.4 % *
Glutamična Kislina 10.2 % *
Glicin 21.8 % *
Histidin 1.6 % *
Hidroksilizin 0.8 % *
Hidroksiprolin 7.5 % *
Isolevcin 1.3 % *
Levcin 2.7 % *
Lizin 3.7 % *
Metionin 1.9 % *
Fenilalanin 2.0 % *
Prolin 11.1 % *
Serin 6 % *
Treonin 2.8 % *
Tirozin 0.7 % *
Valin 2.2 % *
NRV = Nutritional Reference Value
* Ponazarja, da NRV ne obstaja

Izdelek ne vsebuje sladkorja, glutena, sladil, barvil in arom.

ODMERJANJE

Priporočamo zaužitje 5 g (1 jedilna žlica oz. 15 ml) prehranskega dopolnila na dan. Prah vmešajte v vodo ali drug napitek in zaužijte takoj po pripravi. Pakiranje vsebuje 40 odmerkov.

Opozorila

Ni primerno za tiste, ki imajo alergije na ribe. Paziti tudi v primeru intolerance na histamin.

Opozorilo: Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Priporočila

1 mnenje za Ribji kolagen Naticol® | Valens | prašek (40 odmerkov po 5 g)

 1. Nataša

  Moj najljubši! Vsak dan ga vmešam v jutranjo kavico. Se enostavno raztopi in ne vpliva na okus kave.

 2. Anja Kikl

  Nas veseli 🙏😊

Podaj mnenje

POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA

Da, izdelek je primeren za nosečnice. Ne vsebuje težkih kovin, plastike, pesticidov, herbicidov, umetnih sladil ali neprimernih aditivov.

Nosečnice velikokrat zaužijejo premalo virov kolagena, potrebe po gradnikih kolagena pa so povišane. Zato se kolagen celo priporoča vsem nosečnicam.

V primeru, da uživamo NAC, se svetuje uporabljati tudi kolagen. Obratno ne velja.

NAC je prehransko dopolnilo, ki našemu lastnemu antioksidantu glutationu daruje aminokislino cistein. A je za tvorbo glutationa pomemben tudi glicin, ki se nahaja v kolagenu.

Kolagen se v telesu obnaša kot lepilo. Je struktura podobna vlaknom, ki vezivno tkivo v koži, sklepih, maternici, mišicah in kosteh drži skupaj.

Kolagen daje koži prožnost, strukturo in oporo. O pomanjkanju kolagena govorimo tedaj, ko telo ne proizvaja več dovolj kolagena, njegovega primanjkljaja pa tudi s hrano ne moremo nadomestiti. Njegovo upadanje je hitro vidno. Največkrat je posledica naravnega staranja, a obstajajo tudi dejavniki, ki povečajo njegov upad. Na nižjo proizvodnjo kolagena vplivajo dejavniki, kot so:

 • Neuravnotežena prehrana
 • Pomanjkanje antioksidantov
 • Alkohol
 • Oksidativni stres
 • UV žarki
 • Kajenje
 • Pomanjkanje spanja
 • Pomanjkanje cinka
 • Pomanjkanje vitamina C, ki ga telo nujno potrebuje za proizvodnjo kolagena
 • Stres
 • Dolgotrajna vnetja
 • Genetika

Vsakomur. Tvorba kolagena je sicer v mladosti enostavna, saj jo tvori telo samo, vendar ne smemo pozabiti, da se od dvajsetega leta dalje pa se le-ta začne zmanjševati. Prav zaradi tega je dodajanje kolagena v kasnejših letih priporočljivo za večino.

Kolagen je brez okusa, zato ga lahko dodamo praktično povsod. V jutranjo kavo, kosmiče, čaj, smuti, juhe, rižote ...

Kolagen je beljakovina oz. protein, ki jo naše telo proizvaja samo. V izvornem stanju je kolagen izredno velika molekula, ki se zaradi velikosti v našem telesu slabo absorbira. Pri dodajanju kolagena je zato pomembno, da izberemo hidrolizirani kolagen, t.j. kolagen, ki je s posebno metodo razrezan na manjše delce, ki jih imenujemo peptidi. Manjši kot so delci, lažje se kolagen absorbira v telo, zato je bolj kot vir in vrsta kolagena pomembna velikost delcev. Izvorno je kolagenska molekula velika cca 300 000 Da, Valens Kolagen v prahu pa vsebuje delce, velike do cca 4000 Da, s čimer omogoča odlično absorpcijo.

Izdelek lahko jemljete kadarkoli želite, ne da bi bili pri tem vezani na obroke. Sestavine, ki jih vsebuje Valens Kolagen v prahu se dobro absorbirajo. Čas jemanja je tako odvisen od posameznika in njegovega urnika.

Kolagen v prahu lahko vmešate v vodo ali druge napitke, mleko, čaj, sadne sokove in smoothije, jogurt, hladno kavo, proteinske napitke … Pri pripravi morate paziti edino na temperaturo napitka oz. jedi – kolagen vedno vmešajte v hladno pijačo oz. hrano.