Vitamin D3 s K2, veganski | Vivo life | kapljice (100 odmerkov po 2000 IU vitamina D in 25 mcg vitamina K2)

Vitamin D3 je esencialen za zdravo nosečnost, izboljša počutje, zniža verjetnost za depresijo, podpira imunski sistem in je pomemben del zdravega ožilja. Vitamin K2 pa pomaga kalciju kamor spada, v kosti. Prehransko dopolnilo.

Zadostuje za 100 dni (4,80 €/mesec ali 0,16 €/dan)

15,99 

Ni na zalogi

90 dneva garancija na zadovoljstvo Če ne opaziš opisanih rezultatov v 90. dneh, ti obljubljamo vračilo denarja.

Brezplačna dostava
za naročila nad 100 €

Zdravo in naravno
Izdelki najvišje kakovosti

Garancija na zadovoljstvo
100 % varen nakup

Brezplačna podpora
Svetovanje 069 778 208

Veganska formula z vitaminom D3 iz alg in vitaminom K2 za podporno delovanje.

Vitamin D3 nastaja v koži, ko je ta izpostavljena sončni svetlobi. Med jesenskim in zimskim časom se vsakomur priporoča dodajanje vitamina D, da bi se izognili pomanjkanju. Vitamin D spodbuja normalno delovanje imunskega sistema, normalno delovanje mišic in normalno strukturo kosti. Nacionalna raziskava kaže, da kar okrog 80 % odraslih prebivalcev Slovenije v jesensko zimskem obdobju ni zadostno preskrbljenih z vitaminom D, skoraj 40 % pa jih ima celo hudo pomanjkanje.

💚 100 % vegansko
💚 Na podlagi MCT olja iz kokosa
💚 D3 in K2, sinergija za vegane
💚 Testiran na težke kovine
💚 Za zdravo nosečnost
💚 Proti pomanjkanju vitamina D
💚 Lahko doziranje

Oblika

Tekočina

Kategorija

Osnove zdravja, Veganstvo

Vrsta

Brez glutena, Naravno, Vegansko

Znamka

Vivo Life

Zakaj D3 in K2?

Vitamin D3 nem je dobro poznan, a velikokrat pozabimo, da vitamin K2 podpira njegovo delovanje. Vitamina D3 in K2 sta esencialna za absorpcijo kalcija. D3 poviša absorpcijo, K2 pa aktivira beljakovino osteokalcin, ki integrira kalcij v kosti. Brez obeh, kalcij na kosti ne deluje pravilno.

Vitamin K2 veže višek kalcija v krvi in tako podpira zdrav pretok krvi in prožnost žil. Vitamina D3 v visokih odmerkih ne želimo dodajati brez K2.

Ker je večina živil, ki je bogata s K2 živalskega izvora, je formulacija popolna za tiste, ki ne jedo živalskih proizvodov.

Sestavine in odmerjanje

Sestavine: MCT olje (iz kokosa), holekalciferol iz alg (vitamin D3), vitamin K2 (MK7 all-trans), naraven izvleček citrusov (citral, olje limone, olje limete)

Na odmerek %EC NRV
Vitamin D3 (Vegan Cholecalciferol) 50 mcg (2000 IU) 1000 %
Vitamin K2 (MK7 all-trans) 25 mcg 33 %
*NRV=Nutrient Reference Value

ODMERJANJE

S kapalko zaužite 0,5 ml izdelka dnevno ali po navodilih zdravnika.
0,5 ml vsebuje 2000 IU vitamina D in 25 mcg vitamina K2.

Po odprtju hranite v hladilniku.

Opozorila

Vitamin K2 se ne sme jemati v primeru jemanja zdravil proti strjevanju krvi, kot je Warfarin.

Izdelek se ne sme kombinirati z zdravili anisindione, cholestyramine, colesevelam, colestipol, dicumarol, maralixibat, mineral oil, odevixibat, orlistat, sevelamer.

Opozorilo: Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

O višini odmerka se posvetujte z zdravnikom. 

Priporočila

V primeru, da redno uživate meso, jajca in druge živalske proizvode, raje posezite po vitaminu D, ki ne vsebuje vitamina K2.

1 mnenje za Vitamin D3 s K2, veganski | Vivo life | kapljice (100 odmerkov po 2000 IU vitamina D in 25 mcg vitamina K2)

  1. Larisa

    Odličen izdelek. Menim, da je kombinacija D3 in K2 priporočljiva za vsakogar, ne le vegane. Vedno najprej preverim, da ni preveč K2, a ta izdelek vsebuje tolikšne odmerke obeh, da ga lahko jemljem tudi pozimi, ko vnašam 4000IU. Dober izdelek, kakor vsi v tej trgovini!

  2. Anja Kikl

    Najlepša hvala! Cenim <3

Podaj mnenje

Brezplačna dostava nad 100 €
PREVERJENA SESTAVA in pridobljeni certifikati
KVALITETEN NAKUP in 100 % varnost
Možnosti plačila: PayPal, Visa, Mastercard

POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA

Ne, izdelek je popolnoma veganski. Vsebuje vitamin D3 pridobljen iz alg.

Le 10 % dnevnega vnosa vitamina D lahko dobite iz mesa, mastnih rib, polnomastnih mlečnih izdelkov in jajc. Če se izogibate hrani, pridobljeni iz živalskih virov, ne boste zaužili zadostne količine vitamina D. Preostalih 90 % lahko dobite bodisi z izpostavljenostjo sončnim žarkom bodisi s prehranskim dopolnilom.

Dodajanje vitamina D je uradno priporočljivo za vse v jesenskem in zimskem obdobju, ne glede na vašo izpostavljenost soncu tekom poletja. Dodajati pa ga morate tudi skozi vse leto, če ste dlje časa v zaprtih prostorih, imate temnejšo polt, ste noseči ali dojite. Naša formula zagotavlja 2.000 IE (50 µg) veganskega vitamina D na kapsulo, kar je povsem varen in priporočljiv dnevni odmerek.

Da, če niste tudi jeseni/pozimi dosti na soncu, z večino kože nezakrite. Zaloge vitamina D, ki smo ga sintetizirali in skladiščili tekom poletja, se pri večini populacije porabijo že pred koncem jeseni.

Zgodnji simptomi pomanjkanja vitamina D so utrujenost, bolečine v mišicah in sklepih in tesnoba. Pomanjkanje pa povezujemo tudi z bolečimi menstruacijami, PCOS in depresijo. Vendar lahko o pomanjkanju vitamina D govorimo šele, ko je to potrjeno z izvidom laboratorijskega odvzema krvi.