VitaFerrum, železo v razpršilu | Nutura Spray | 30 odmerkov po 5 mg železa

Prehransko dopolnilo

Pomanjkanje železa prizadene kar 20 % populacije, med ženskami v reproduktivni dobi pa je vsaj 10x pogostejše. Vodilen znak je kronična utrujenost, potencira pa se lahko vse do komplikacij med nosečnostjo. VitaFerrum je prvo in edino prehransko dopolnilo s tekočim železom v obliki pršila za peroralno absorpcijo.

Neto količina: 13,3 ml
Zadostuje za 30 dni (0,80 €/dan)

23,90 

Izdelek na zalogi pri dobavitelju Če ne opaziš opisanih rezultatov v 90. dneh, ti obljubljamo vračilo denarja.

Brezplačna dostava
za naročila nad 50 €

Zdravo in naravno
Izdelki najvišje kakovosti

Garancija na zadovoljstvo
100 % varen nakup

Brezplačna podpora
Svetovanje 069 778 208

Prvo in edino prehransko dopolnilo s tekočim železom v obliki pršila za peroralno absorpcijo!

Železo je nepogrešljiv mineral. Je pomembna sestavina hemoglobina, sestavnega dela rdečih krvničk. Rdeče krvne celice prenašajo kisik iz pljuč v tkiva vseh delov telesa in so zato velikega pomena za telo. Železo pomaga pri normalni tvorbi rdečih krvničk in hemoglobina ter je dobro za normalen transport kisika v telesu.

Če s hrano ne zaužijete dovolj železa, je morda priporočljiv dodatek železa. Na žalost (po)okus dodatkov železa v obliki tablet na splošno doživljamo kot neprijeten. To pa ne velja (no, čisto malo) za pršilo za železo Nutura Vitaferrum, ki ima prijeten okus po meti. Prav tako to pršilo ne povzroča želodčnih ali črevesnih motenj, ki se včasih pojavijo pri dodatkih železa v obliki tablet.

Nekatere posebne prednosti NUTURA ®  VITAFERRUM ™ pred klasičnimi dodatki železa so:

✅ Ima veliko večjo vsebnost absorpcije (vnosa).
✅ Biološka uporabnost je 2- do 3-krat večja od drugih virov železa.
✅ Ne vpliva negativno na biološko uporabnost drugih mineralov.
✅ Ima daljši in stabilnejši rok trajanja.
✅ Ne predstavlja nevarnosti preobremenitve z železom in je posebej varen.
✅ Ne povzroča želodčnih in črevesnih motenj, ki jih poznamo pri tabletah z železom.
✅ Ne daje močnega (po)okusa po železu.
💚 Železo ima vlogo pri kognitivnih funkcijah
💚 Ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk in hemoglobina, ter s tem prenosom kisika po telesu
💚 Ima vlogo pri delovanju imunskega sistema
💚 Ima vlogo pri zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti

Oblika

Razpršilo

Znamka

Nutura Spray

Zakaj VitaFerrum?

Ustna absorpcija je do 90 % učinkovitejša in dopušča telesu, da uporabi vse potrebne hranilne snovi, saj gredo hranila neposredno v krvni obtok in so nato v celicah v nekaj minutah. Ne samo, da so razpršila bolj priročna, tudi tistim, ki imajo težave s prebavo omogočajo dejansko korist od hranil.

Ustni spreji imajo nestrupeno aerosol črpalko, ki prinaša najčistejšo obliko vitaminov, mineralov, zelišč in drugih prehranskih dopolnil neposredno v krvni obtok. Ko izdelek razpršimo v usta, se mikro kapljice takoj absorbirajo v tkivo skozi kapilare, ki ležijo blizu površine sluznice v ustih. Ta proces omogoča hranilom, da se absorbirajo v nekaj sekundah brez povzročanja dodatnega stresa organom.

Sestavine in odmerjanje

Pred prvo uporabo – pritisnite črpalko 4- do 6-krat, da jo aktivirate. Pred uporabo nežno pretresite. Razpršite neposredno v ustno votlino, 3 razprške, 4-krat na dan. Vsaka tuba vsebuje približno 240 odmerjenih razpršil. Ne prekoračite priporočene dnevne količine. Hraniti pri sobni temperaturi. Uporabno najmanj do & številka serije: glejte spodnji del pršila. Izogibajte se pršenju v oči. Hraniti izven dosega otrok.

Sestavine / količine Na dnevni odmerek (= 12 razprškov ) % RDA/RI*
Železo (natrijev feredetat) 5 mg 37

Vsebuje bioflavonoidni izvleček iz šipka (30 µg).
* RI = referenčni vnos

Sestavine

Očiščena voda; rastlinski glicerol (veganski); aroma: meta; rastlinski emulgator: sončnični lecitin; konzervansi: kalijev sorbat in d-alfa-tokoferil acetat (vit.E); rastlinsko sladilo: steviol glikozid (stevia); železo (natrijev feredetat – Ferrazone™).

Opozorila

Opozorilo: Ni primerno za majhne otroke brez nadzora strokovne zdravstvene osebe!

Stranski učinek: lahko pušča posledice na zobeh

Ne prekoračiti priporočenega odmerka. Ne nadomesti uravnovešene in raznolike prehrane. Ne pršite v oči! Hraniti izven dosega otrok.

Hraniti na sobni temperaturi in ne izpostavljati neposredni sončni svetlobi. Ne uporabljati, če je varnostni trak pretrgan ali ga ni.

Uporabno najmanj do konca datuma, odtisnjenega na dnu embalaže.

Priporočila

Izdelek je odličen za tiste, ki se jim zdi, da železo v kapsulah/tabletah ne deluje. Idealno je kombinirati z Feed your Blood (kliknite tukaj).

1 mnenje za VitaFerrum, železo v razpršilu | Nutura Spray | 30 odmerkov po 5 mg železa

  1. Anonimno

    Uporabljam že nekaj časa in mi je všeč da ne draži prebavil. Po zdravilih se nisem počutila dobro. Vitaferrum mi pomaga vzdrževati raven železa v krvi brez zdravil in mi razbistri misli.

  2. Anja Kikl

    Točno to! Hvala za mnenje 🙂

Podaj mnenje

POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA

Izdelek je primeren za nosečnice. Potrebno je opraviti krvne preiskave in se posvetovati z zdravnikom, saj morda potrebujete višje odmerke železa, kot jih lahko zagotovi VitaFerrum.

Se pa železo v razpršilu izplača preizkusiti pred zanositvijo in testirati ali pomaga. Ker železo v razpršilu zaobide črevesje, je priporočljivo za ženske z občutljivim črevesjem. To je tudi razlog za nižji odmerek železa v razpršilu - zaradi odlične absorpcije, potrebujemo nižji odmerek.

Seveda. Pred uporabo svetujemo testiranje feritina in železa v serumu. V primeru vrednosti, ki težijo na nižjo mejo, se VitaFerrum železo v razpršilu lahko uporablja med menstrualno krvavitvijo, da znižamo verjetnost padca železa v krvi.

Železo je pomemben mineral v človeškem telesu. Je bistvena sestavina hemoglobina, ki je sestavni del rdečih krvnih celic. Rdeče krvne celice so odgovorne za transport kisika iz pljuč v tkiva vseh delov telesa. Železo je nepogrešljivo za ta transport in zato za večino presnovnih procesov v telesu.

Da, železo se nahaja v mesu. In to je za človeka optimalen vir železa. A, če mesa ne jemo, lahko železo zaužijemo iz rastlinskih virov, katerim je potrebno dodati vitamin C, in jih uživati stran od mlečnih izdelkov.

Priporočamo, da kombinirate z Feed my blood in Cherry-C.

Ko razumemo ta proces in z redno uporabo, 4 x na dan, omogočimo prisotnost hranil v krvi, naredimo ogromen premik v izkoristku, saj začnemo takrat govoriti o sprejemanju na celični ravni.

PROTOKOL 4
1 – HITRA IN ODLIČNA ABSORPCIJA (PRŠIMO PO EN RSZPRŠEK, ODDALJENO 2-3 CM NA VSAKO LIČNICO)
2 – IZKORISTEK (PRŠIMO VEČKRAT NA DAN – 4 X PO 2 RAZPRŠKA NA DAN)
3 – SINERGIJA AKTIVNIH SESTAVIN
4 – ENOSTAVNA UPORABA KJERKOLI, KADARKOLI

1.del PROTOKOLA 4 (ABSORPCIJA) odlična absorpcija, netoksična aerosol pumpica omogoča vnos hranil v najčistejši obliki pršimo 2-3 cm oddaljeno od notranje strani ličnic, da se tekočina lepo enakomerno razprši zaobidemo prebavni sistem mikro kapljice se v sluznici ust takoj absorbirajo v kri brez izgub, več kot 90 % absorbcija

2. del PROTOKOLA 4 (IZKORISTEK) odličen izkoristek ker večinoma uporabljamo prehranska dopolnila 1x dnevno, je njihov izkoristek zelo nizek uporaba na vsake 3-4 ure konstanten vnos hranil vzdržujemo primerno raven visiko bio razpoložljivih nutrientov v celem telesu zato govorimo o izkoristku na celični ravni

3. del PROTOKOLA 4 (SINERGIJA) sinergija sestavin poleg vitaminov, mineralov, aminokislin so v razpršilu tudi zelišča, ki potencirajo njihovo pozitivno delovanje zaobjame širok spekter delovanja, kije telesu ves čas na razpolago ne vsebujejo nobenih polnil, veziv, barvil …, zato imate na dlani najčistejšo obliko vitaminov, mineralov… hermetično zaprto, kar ščiti pred svetlobo in kisikom, hranila ostanejo v svojem najvišjem potencialu

4. del PROTOKOLA 4 (UPORABA) enostavna uporaba vzamemo kamorkoli primerno za vse – družine, seniorji, rekreativci, športniki ne potrebujemo vode težave s požiranjem tablet želodčne težave (napihnjenost, zgaga, prebavne težave) primerno za okrevanje po posegih, pri slabotnih in kadar ne moremo zaužiti dovolj hrane