Arktis Omega 3 maščobne kisline, olje jeter polenovke | Norsan | tekočina (20 odmerkov po 2000 mg)

Norsanovo olje polenovke iz Severne Norveške je sestavljeno iz kombinacije več kot 50 maščobnih kislin, vsebuje pa tudi malo vitamina D in vitamina A.

Zadošča za 30 dni (0,46 €/dan)

15,90 

90 dneva garancija na zadovoljstvo Če ne opaziš opisanih rezultatov v 90. dneh, ti obljubljamo vračilo denarja.
Izdelek na zalogi pri dobavitelju.

Brezplačna dostava
za naročila nad 100 €

Zdravo in naravno
Izdelki najvišje kakovosti

Garancija na zadovoljstvo
100 % varen nakup

Brezplačna podpora
Svetovanje 069 778 208

Polenovka, “belo zlato” Norveške, je naravno bogata z Omega-3 maščobnimi kislinami. Največji stalež polenovke na svetu je v norveških vodah, Norvežani pa vedno znali izkoristiti ta zaklad. In prav z Omega-3 bogato olje iz jeter polenovke je uporabljeno v izdelkih NORSAN Arktis.

💚 100 % naravno olje iz jeter polenovke iz divjega trajnostnega ribolova v Arktičnih vodah
💚 2.000 mg Omega-3 v dnevnem odmerku (1 jedilna žlica)
💚 Visoka vsebnost DHA in EPA
💚 Mešani tokoferoli kot antioksidant (ne le alfa-tokoferol)
💚 Prečiščeno olje brez škodljivih snovi, PCB-jev in težkih kovin
💚 Prijeten okus limone
💚 Brez spahovanja
💚 Enostavno za dodajanje v hrano
💚 Brez glutena in laktoze

Oblika

Tekočina

Težava

Boleče menstruacije, Izostanek menstruacije, Menopavza, Močne menstruacije, Osnove zdravja, Podpora ob IVF, IUI, Prebava, Predmenstrualni sindrom, Sindrom policističnih jajčnikov, Šport, Stres in imunski sistem, Vaginalna vnetja in vnetja sečil, Zanositev, Zdrava koža

Vrsta

Brez glutena, Naravno

Znamka

Norsan

Zakaj Arktis omega 3?

Polenovka se predela že nekaj ur po ulovu. V večstopenjskem postopku čiščenja se olje polenovke očisti in prečisti. Izdelki NORSAN Arctic zagotavljajo najboljšo kakovost Omega-3.

💙 Trajnostno ribištvo
Olje NORSAN Arktis je pridelano iz rib, ulovljenih ob obali Norveške, severno od polarnega kroga. Za ribolov veljajo posebej strogi in trajnostni predpisi, rezultat pa je rekordni stalež polenovke v Severnem morju zadnja leta.

💙 Naravno bogato z Omega-3
Olje iz jeter polenovke je naravno bogato z Omega-3 maščobnimi kislinami, zlasti DHA. Ena čajna žlička (10 ml) olja Artkis vsebuje 2.000 mg Omega-3. Naravno olje jeter polenovke sestavlja več kot 50 različnih maščobnih kislin.

💙 Ekstrakcija in čiščenje
NORSAN olje iz jeter polenovke je končni rezultat nežnega, a učinkovitega ekstrahiranja, filtriranja in čiščenja. Ribolov poteka pozimi, nizke temperature in kratke razdalje pa zagotavljajo najboljše pogoje za celotno vrednostno verigo.

💙 Nizka Totox vrednost
Nove naprave, ki zagotavljajo anaerobno okolje, zagotavljajo proizvodnjo visoko kakovostnega olje iz jeter polenovke. Nizka vrednost TOTOX (skupna oksidacijska vrednost olja) se giba v območju med 2 in 5 in kaže na visoko svežino olja. Ta se ne kaže le v laboratorijskih certifikatih, ampak tudi v prijetnem okusu olja.

Sestavine in odmerjanje

Sestavine: naravno olje iz jeter polenovke, naravno olje limone, mešani in d-alfa-tokoferoli (vitamin E), holekalciferol (vitamin D)

Vrednosti na dnevni odmerek 10 ml:

Hranilo Na dnevni odmerek 10 ml
Ribje olje  8.8 g *
Olivno olje  8.8 g *
Sestava maščobnih kislin:
Nasičene maščobne kisline 1.8 g
Enkratnasičene maščobne kisline 3.9 g *
Večkratnasičene maščobne kisline  2.3 g *
Omega-3 maščobne kisline (od tega): 2.0 g *
EPA 700 mg *
DPA 92 mg *
DHA 1060 mg *

* Priporočen dnevni odmerek ni določen.
 ** 73 % hranilnih vrednosti glede na Regulation (EU) no. 1169/2011

ODMERJANJE

Priporočen dnevni odmerek je 10 ml oziroma približno ena jedilna žlica. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Naravni in prijeten okus Omega-3 Arktis je posledica brezhibne kakovosti surovin in izvora rib. Nekaj ​​kapljic naravnega limoninega olja ribjemu olju dodaja svežino in boljši okus.

Omega-3 Arktis olje je enostavno za uporabo. Lahko ga zaužijete “čistega” z žlico ali pa ga zmešate s pijačo ali hrano.

Opozorila

Omega 3 prehranska dopolnila nimajo znanih interakcij z zdravili. V primeru uporabe zdravil proti strjevanju krvi se pogovorite z zdravnikom, saj omega 3 lahko podpirajo redčenje krvi in boste morda morali odmerek zdravil prilagoditi.

Neodprte izdelke zaščitite pred neposredno sončno svetlobo in hranite pri stalni sobni temperaturi. Odprto embalažo hranite v hladilniku in porabite v 45 dneh.

Pri temperaturi pod 4 °C lahko v olju nastanejo kristali, ki se stopijo po nekaj minutah na sobni temperaturi. Pred uporabo priporočamo, da stekleničko na kratko pretresete. Olja Omega-3 ne smete segrevati. Olje dodajajte hrani, ki ste jo pred tem nekoliko ohladili.

Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Opozorilo: Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti.

O višini odmerka se posvetujte z zdravnikom. 

Priporočila

Ko izbirate omega 3 prehranska dopolnila, popazite, da imajo naslednje certifikate:

Friends of the Sea (FOS)

NORSAN Total ribje olje je certificirano s strani organizacije Friend of the Sea (FOS), kar zagotavlja, da olje prihaja iz trajnostnega ribolova.

 • Izdelki so iz ribolova, kjer je poskrbljeno za ribji stalež (ni prevelikega odlova).
 • Izogibanje ribolovnim praksam, ki vključujejo lov ogroženih vrst.
 • Zmanjšanje ribolovnih praks, ki negativno vplivajo na ekosistem.
 • Ribolov in pridobivanje olja sta energetsko učinkovita.
 • Ribolov in predelava vključujeta visoke standarde družbene odgovornosti.

IFOS (ocena 5 zvezdic)

IFOS certifikacija (The International Fish Oil Standards Program) je neodvisen program testiranja in certificiranja ribjega olja, v katerem se preizkušajo končni izdelki.

IFOS postavlja najvišje standarde čistosti, moči in svežine po vsem svetu. Omega-3 dodatki so ocenjeni na podlagi 5 kriterijev. NORSAN ribje olje v celoti izpolnjuje vse kriterije, zato je IFOS vsakemu od ribjih olj in kapsul NORSAN podelil najvišjo oceno.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Arktis Omega 3 maščobne kisline, olje jeter polenovke | Norsan | tekočina (20 odmerkov po 2000 mg)”

Brezplačna dostava nad 100 €
PREVERJENA SESTAVA in pridobljeni certifikati
KVALITETEN NAKUP in 100 % varnost
Možnosti plačila: PayPal, Visa, Mastercard

POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA

Da. Norsanov izdelek omega 3 Arktis je iz jeter polenovke, kar pomeni, da vsebuje tudi nekaj vitamina A. Izdelek vsebuje 120 mcg vitamina A, kar predstavlja le 15 % dnevnih potreb nosečnice.
Dnevnega odmerka ne smete prekoračiti.

Polenovka, “belo zlato” Norveške, je naravno bogata z Omega-3 maščobnimi kislinami. Največji stalež polenovke na svetu je v norveških vodah, Norvežani pa vedno znali izkoristiti ta zaklad. In prav z Omega-3 bogato olje iz jeter polenovke je uporabljeno v izdelkih Norsan Arktis. Olje iz jeter polenovke je naravno bogato z Omega-3 maščobnimi kislinami, zlasti DHA. Ena čajna žlička (10 ml) olja Artkis vsebuje 2.000 mg Omega-3. Naravno olje jeter polenovke sestavlja več kot 50 različnih maščobnih kislin.
Je v trigliceridni obliki, ki naj bi bila bolje absorbljiva, kot etil estri. Poleg tega je v obliki olja, kar pomeni, da lahko v enem odmerku zaužijemo veliko več omega 3, kot s kapsulami (1 jedilna žlica namesto 4 kapsule).

Olje Norsan Arktis je pridelano iz rib, ulovljenih ob obali Norveške, severno od polarnega kroga. Za ribolov veljajo posebej strogi in trajnostni predpisi, rezultat pa je rekordni stalež polenovke v Severnem morju zadnja leta.
Total ribje olje je certificirano s strani organizacije Friend of the Sea (FOS), kar zagotavlja, da olje prihaja iz trajnostnega ribolova.

 • Norsanovi izdelki so iz ribolova, kjer je poskrbljeno za ribji stalež (ni prevelikega odlova).
 • Izogibanje ribolovnim praksam, ki vključujejo lov ogroženih vrst.
 • Zmanjšanje ribolovnih praks, ki negativno vplivajo na ekosistem.
 • Ribolov in pridobivanje olja sta energetsko učinkovita.
 • Ribolov in predelava vključujeta visoke standarde družbene odgovornosti.
 • Izdelek ima tudi 5 zvezdic IFOS certificiranja. IFOS certifikacija (The International Fish Oil Standards Program) je neodvisen program testiranja in certificiranja ribjega olja, v katerem se preizkušajo končni izdelki.
  IFOS postavlja najvišje standarde čistosti, moči in svežine po vsem svetu. Omega-3 dodatki so ocenjeni na podlagi 5 kriterijev. Norsan ribje olje v celoti izpolnjuje vse kriterije, zato je IFOS vsakemu od ribjih olj in kapsul Norsan podelil najvišjo oceno.

Ribje olje NORSAN Omega-3 Arktis je predelano v postopku brez dostopa kisika, kar zagotavlja optimalno zaščito pred oksidacijo. Prav zaradi oksidacije dobi olje vonj po ribah in neprijetno vpliva na okus. Polenovka se predela že nekaj ur po ulovu. V večstopenjskem postopku čiščenja se olje polenovke očisti in prečistsi. Z izdelki Norsan Arctic vam zagotavljamo najboljšo kakovost Omega-3. Norsanovo olje iz jeter polenovke je končni rezultat nežnega, a učinkovitega ekstrahiranja, filtriranja in čiščenja. Ribolov poteka pozimi, nizke temperature in kratke razdalje pa zagotavljajo najboljše pogoje za celotno vrednostno verigo.
TOTOX je oksidacijska vrednost oziroma vrednost “svežine” olja, kjer velja pravilo: nižja je vrednost, večja je svežina. Omega-3 Arktis je v nizkem območju, kar potrjuje visoko svežino olja.
Prečiščevanje olja izvajajo v sodobnem predelovalnem obratu na Norveškem, ki iz olja na edinstven način filtrira in čisti težke kovine, onesnaževalce in PCB-je, hkrati pa ohrani lastnosti ribjega olja.
Medtem ko običajni industrijski procesi temeljijo samo na čiščenju v dveh korakih, Norsanov postopek rafiniranja temelji na učinkovitem in edinstvenem 3-kratnem čiščenju v 3 korakih, ki vključuje tudi posebno mikro-destilacijo za natančno odstranjevanje preostalih onesnaževalcev.

Izdelek, ki bo prišel do Vas ne bo imel okusa po ribah, zato je potrebno tudi nadaljnjo pravilno skladiščenje. Olje je potrebno hraniti v hladilniku in ga po odprtju porabiti v roku enega meseca.

Strokovnjaki predvidevajo, da polifenoli v oljčnem olju ščitijo občutljive maščobne kisline Omega-3 v telesu pred molekulami kisika in prostimi radikali. Zdi se, da polifenoli delujejo kot pufer in s svojim antioksidativnim učinkom onemogočijo svoje napadalce. Na ta način maščobne kisline Omega-3 dosežejo mesto delovanja nepoškodovane in lahko tam opravijo svoje (protivnetno) delo.

Omega 3 INDEKS je test, ki iz kapljice krvi izmeri količino omega 3 maščobnih kislin (EPA in DHA) v membranah rdečih krvničk. Omega 3 v razponu med 8 - 12 % pomeni boljše splošno zdravje.
V povprečju ima 9 od 10 ljudi pomanjkanje Omega-3. Ena žlica NORSAN Omega-3 Total olja zagotavlja dnevni odmerek 2.000 mg Omega-3, kar zadostuje za uravnavanje pomanjkanja Omega-3. Omega-3 Total olje ima dokazano pomemben in pozitiven vpliv na indeks HS-Omega-3®.

ZDRAVJE SRČNO-ŽILNEGA SISTEMA - Omega 3 maščobne kisline so nujno potrebne za nemoteno delovanje srca in ožilja.

ZDRAVJE MOŽGANOV - Omega 3 imajo pomembno funkcijo za zdravje možganov - vse od razvoja dojenčkovih možganov do ohranjanja kognitivnih funkcij v času staranja.

ZDRAVJE OČI IN VIDA - Omega 3 DHA je glavni gradnik oči. Nujno je potreben za zdravje oči in razvoj vida.

ZDRAVJE NOSEČNICE IN RAZVOJ OTROKA - Omega 3 so nujno potrebne za normalen razvoj otroka in materino zdravje med in po nosečnosti.

ZDRAVJE MENSTRUALNEGA CIKLA - Nižji vnos omega 3 maščobnih kislin povezujemo z bolečimi menstruacijami, PCOS, endometriozo in drugimi reproduktivnimi motnjami.

Maščobne kisline EPA in DHA so prisotne v morskih virih, kot so ribe, alge in kril. Večina rastlinskih olj Omega-3, na primer olje iz lanenih ali chia semen, vsebuje samo ALA (alfa linolenske) rastlinske Omega-3 maščobne kisline, ne pa tudi EPA in DHA. Visoke ravni ALA med rastlinskimi olji vsebujejo laneno olje, orehi in chia semena. Pri tem je pomembno vedeti, da se lahko ALA maščobne kisline le v omejenem obsegu pretvorijo v pomembne morske Omega-3 maščobne kisline EPA in DHA. Faktor pretvorbe je le 0,5 – 10 % in je močno odvisen od teže, genetike, presnove in drugih dejavnikov. Znanstvene študije se zato na splošno strinjajo, da samo vnos ALA ne more uravnavati pomanjkanja EPA in DHA. Sploh med nosečnostjo.