Total Omega 3 maščobne kisline, visok odmerek EPA | Norsan | tekočina (25 odmerkov po 2000 mg)

Prehransko dopolnilo

Omega-3 Total (200 ml) vsebuje edinstveno kombinacijo naravnega ribjega olja, bogatega z EPA, in hladno stiskanega oljčnega olja iz organske pridelave (antioksidantivne lastnosti).

Neto količina: 200 ml
Zadošča za 25 dni (1,04 €/dan)

Original price was: 27,90 €.Current price is: 23,72 €.

Popust se s kodo ANJA-KIKL avtomatsko obračuna v košarici.
Izdelek na zalogi pri dobavitelju Če ne opaziš opisanih rezultatov v 90. dneh, ti obljubljamo vračilo denarja.

Brezplačna dostava
ob posebnih priložnostih

Zdravo in naravno
Izdelki najvišje kakovosti

Garancija na zadovoljstvo
100 % varen nakup

Brezplačna podpora
Svetovanje 069 778 208

Pot NORSAN-a v svet Omega-3 se je začel prav z oljem Omega-3 Total. To klasiko med našimi izdelki smo razvili z namenom optimalnega uravnavanja zalog Omega-3 v telesu. Z vidika prehranske medicine predstavlja optimalno kombinacijo sestavin: naravno, prečiščeno ribje olje, bogato z EPA, polifenoli iz hladno stisnjenega in organsko pridelanega oljčnega olja ter dnevni odmerek vitamina D3. Omega-3 Total v kapsulah pa namesto oljčnega olja vsebuje ekstrakt rožmarina.

💚 Naravno ribje olje malih in srednje velikih rib ulovljenih v divjini v okviru trajnostnega ribolova
💚 2.000 mg Omega-3 v dnevnem odmerku (1 jedilna žlica)
💚 Visoka vsebnost EPA
💚 100 % naravno – brez koncentratov
💚 Z mešanimi tokoferoli (ne le alfa-rokoferol)
💚 Hladno stiskano organsko oljčno olje kot antioksidant
💚 Vitamin D3 (800 IU)
💚 Brez škodljivih snovi, PCB-jev in težkih kovin
💚 Prijeten okus limone, brez neprijetnega spahovanja
💚 Enostavno za dodajanje v hrano

Oblika

Tekočina

Znamka

Norsan

Zakaj Total omega 3?

NORSAN Total ribje olje olje izvira iz divje ulovljenih majhnih rib, kot so sardele, skuše in inčuni. Olje ima naravno visoko vsebnost Omega-3, zlasti EPA. Za pripravo olja se uporablja celotna riba, zato ne gre za stranski izdelek.

Naše ribje olje izvira iz trajnostnega ribolova v divjini ulovljenih rib. Pridobljeno je neposredno iz celotne ribe in ne kot stranski proizvod. Majhne ribe, kot so sardele, skuše in inčuni, so ulovljene v naravi, ribolov pa se izvaja v skladu s strogimi smernicami za trajnostni ribolov in je certificiran z znano oznako “Friends of the Sea”. Ribje olje je prečiščeno – brez škodljivih snovi in PCB-jev, ter nadzorovano v skladu s strogimi norveškimi predpisi.

💙 Povsem naravna in brez koncentratov
Naravno ribje olje je sestavljeno iz kombinacije več kot 50 maščobnih kislin. Med pridobivanjem in čiščenjem ribjega olja se ohrani naravna struktura maščobnih kislin. To je pomembno, saj je samo uživanje takšne naravne strukture maščobnih kislin lahko enakovredno uživanju rib. NORSAN izrecno nikoli ne uporablja kakršnih koli koncentratov ribjih olj, saj se pri pridobivanju koncentratov kompleks naravnega ribjega olja kemično uniči in nato rekonstruira z umetno visoko koncentracijo Omega-3.

💙 Edinstveno čiščenje v treh korakih z mikro destilacijo
Učinkovito čiščenje zagotavlja, da ribje olje ne vsebuje onesnaževalcev. Običajno se v ta namen uporablja dvostopenjsko čiščenje, za NORSAN Omega-3 Total ribje olje pa uporabljamo sodobno in edinstveno metodo v 3 korakih, ki vključuje tudi drag postopek mikrodestilacije. Posledično lahko ponudimo resnično najboljšo in najčistejšo kakovost.

V procesu čiščenja se izgubijo številna pomembna sekundarna hranila, vključno z naravnimi antioksidantnimi spojinami. Zato je pomembno, da izdelek vsebuje tudi antioksidante (rožmarin, olivno olje in vitamin E). Profesor Bjarne Østerrud je v znanstveni raziskavi na Univerzi v Tromsøju pokazal, da protivnetni učinek ribjega olja v kombinaciji z oljčnim oljem, ki je bogato s polifenoli, pozitivno vpliva na kri.

💙 Nizka Totox vrednost
Nove naprave, ki zagotavljajo anaerobno okolje, zagotavljajo proizvodnjo visoko kakovostnega olje iz RIB. Nizka vrednost TOTOX (skupna oksidacijska vrednost olja) se giba v območju med 2 in 5 in kaže na visoko svežino olja. Ta se ne kaže le v laboratorijskih certifikatih, ampak tudi v prijetnem okusu olja.

Sestavine in odmerjanje

Sestavine: naravno ribje olje (80 %), oljčno olje (19 %), olje limone, mešani in d-alfa-tokoferoli (vitamin E), holekalciferol (vitamin D)

Hranilo Na dnevni odmerek 8 ml % NRV
Ribje olje  5.8 g *
Olivno olje 1.4 g *
Vitamin D3 20 mcg 400 %
Vitamin E 3.2 mg alfa-TE 27 %
Sestava maščobnih kislin:
Nasičene maščobne kisline 1.6 g
Enkratnasičene maščobne kisline 2.5 g *
Večkratnasičene maščobne kisline 2.3 g *
Omega-3 maščobne kisline (od tega): 2.0 g *
EPA 1120 mg *
DPA 128 mg *
DHA 536 mg *

* Priporočen dnevni odmerek ni določen.

ODMERJANJE

Priporočen dnevni odmerek je 8 ml, kar predstavlja približno 1 jedilna žlica olja. Za najboljšo absorpcijo v telesu priporočamo, da olje zaužijete med ali takoj po obroku. Ob uživanju priporočenega dnevnega odmerka steklenička zadošča za 25 dni. Priporočenega dnevnega vnosa ne smete prekoračiti, razen če vam zdravnik ne predpiše drugače.

Kakovost surovin in edinstvena prefinjenost ribjega olja dajejo NORSAN Omega-3 Total olju prijeten okus. Nekaj ​​kapljic naravnega limoninega olja ribjemu olju dodaja svežino in boljši okus.

Olje je resnično “sveže”, kar se odraža v dobrem okusu. “Svežino” med drugim merimo z nizko skupno oksidacijsko vrednostjo olja (TOTOX). Visoka kakovost surovin in edinstven 3-stopenjski postopek predelave in čiščenja (vključno z mikro-destilacijo), zagotavljajo izjemno kakovost ribjega olja NORSAN. Olje zato ne povzroča neprijetnega spahovanja.

Opozorila

Neodprte izdelke zaščitite pred neposredno sončno svetlobo in hranite pri stalni sobni temperaturi. Odprto embalažo hranite v hladilniku in porabite v 45 dneh.

Pri temperaturi pod 4 °C lahko v olju nastanejo kristali, ki se stopijo po nekaj minutah na sobni temperaturi. Pred uporabo priporočamo, da stekleničko na kratko pretresete. Olja Omega-3 ne smete segrevati. Olje dodajajte hrani, ki ste jo pred tem nekoliko ohladili.

Opozorilo: Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

O višini odmerka se posvetujte z zdravnikom. 

Priporočila

Ko izbirate omega 3 prehransko dopolnilo, popazite, da ima naslednje certifikate:

Friends of the Sea (FOS)

NORSAN Total ribje olje je certificirano s strani organizacije Friend of the Sea (FOS), kar zagotavlja, da olje prihaja iz trajnostnega ribolova.

 • Naši izdelki so iz ribolova, kjer je poskrbljeno za ribji stalež (ni prevelikega odlova).
 • Izogibanje ribolovnim praksam, ki vključujejo lov ogroženih vrst.
 • Zmanjšanje ribolovnih praks, ki negativno vplivajo na ekosistem.
 • Ribolov in pridobivanje olja sta energetsko učinkovita.
 • Ribolov in predelava vključujeta visoke standarde družbene odgovornosti.

IFOS (ocena 5 zvezdic)

IFOS certifikacija (The International Fish Oil Standards Program) je neodvisen program testiranja in certificiranja ribjega olja, v katerem se preizkušajo končni izdelki.

IFOS postavlja najvišje standarde čistosti, moči in svežine po vsem svetu. Omega-3 dodatki so ocenjeni na podlagi 5 kriterijev. NORSAN ribje olje v celoti izpolnjuje vse kriterije, zato je IFOS vsakemu od ribjih olj in kapsul NORSAN podelil najvišjo oceno.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Total Omega 3 maščobne kisline, visok odmerek EPA | Norsan | tekočina (25 odmerkov po 2000 mg)”

POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA

Da. Priporočen dnevni odmerek DHA je za nosečke vsaj 225 mg. Priporoča se razmerje 2:1 za EPA:DHA, kar skupno pomeni vsaj 1000 mg EPA+DHA.
Priporočenega odmerka 2000 mg ni priporočljivo preseči, čeprav bi naj zgornja meja omega 3 bila 5000 mg na dan ali več.

Pot NORSAN-a v svet Omega-3 se je začel prav z oljem Omega-3 Total. To klasiko so razvili z namenom optimalnega uravnavanja zalog Omega-3 v telesu. Z vidika prehranske medicine predstavlja optimalno kombinacijo sestavin: naravno, prečiščeno ribje olje, bogato z EPA, polifenoli iz hladno stisnjenega in organsko pridelanega oljčnega olja ter dnevni odmerek vitamina D3. Je v trigliceridni obliki, ki naj bi bila bolje absorbljiva, kot etil estri. Poleg tega je v obliki olja, kar pomeni, da lahko v enem odmerku zaužijemo veliko več omega 3, kot s kapsulami (1 jedilna žlica namesto 4 kapsule).

Total ribje olje olje izvira iz divje ulovljenih majhnih rib, kot so sardele, skuše in inčuni. Olje ima naravno visoko vsebnost Omega-3, zlasti EPA. Za pripravo olja se uporablja celotna riba, zato ne gre za stranski izdelek.
Total ribje olje je certificirano s strani organizacije Friend of the Sea (FOS), kar zagotavlja, da olje prihaja iz trajnostnega ribolova.

 • Norsanovi izdelki so iz ribolova, kjer je poskrbljeno za ribji stalež (ni prevelikega odlova).
 • Izogibanje ribolovnim praksam, ki vključujejo lov ogroženih vrst.
 • Zmanjšanje ribolovnih praks, ki negativno vplivajo na ekosistem.
 • Ribolov in pridobivanje olja sta energetsko učinkovita.
 • Ribolov in predelava vključujeta visoke standarde družbene odgovornosti.
 • Izdelek ima tudi 5 zvezdic IFOS certificiranja. IFOS certifikacija (The International Fish Oil Standards Program) je neodvisen program testiranja in certificiranja ribjega olja, v katerem se preizkušajo končni izdelki.
  IFOS postavlja najvišje standarde čistosti, moči in svežine po vsem svetu. Omega-3 dodatki so ocenjeni na podlagi 5 kriterijev. Norsan ribje olje v celoti izpolnjuje vse kriterije, zato je IFOS vsakemu od ribjih olj in kapsul Norsan podelil najvišjo oceno.

Ribje olje Norsan Omega-3 Total je predelano v postopku brez dostopa kisika, kar zagotavlja optimalno zaščito pred oksidacijo. Prav zaradi oksidacije dobi olje vonj po ribah in neprijetno vpliva na okus.
TOTOX je oksidacijska vrednost oziroma vrednost “svežine” olja, kjer velja pravilo: nižja je vrednost, večja je svežina. Omega-3 Total je v nizkem območju, kar potrjuje visoko svežino olja.
Prečiščevanje olja izvajajo v sodobnem predelovalnem obratu na Norveškem, ki iz olja na edinstven način filtrira in čisti težke kovine, onesnaževalce in PCB-je, hkrati pa ohrani lastnosti ribjega olja.
Medtem ko običajni industrijski procesi temeljijo samo na čiščenju v dveh korakih, Norsanov postopek rafiniranja temelji na učinkovitem in edinstvenem 3-kratnem čiščenju v 3 korakih, ki vključuje tudi posebno mikro-destilacijo za natančno odstranjevanje preostalih onesnaževalcev.

Izdelek, ki bo prišel do Vas ne bo imel okusa po ribah, zato je potrebno tudi nadaljnjo pravilno skladiščenje. Olje je potrebno hraniti v hladilniku in ga po odprtju porabiti v roku enega meseca.

Strokovnjaki predvidevajo, da polifenoli v oljčnem olju ščitijo občutljive maščobne kisline Omega-3 v telesu pred molekulami kisika in prostimi radikali. Zdi se, da polifenoli delujejo kot pufer in s svojim antioksidativnim učinkom onemogočijo svoje napadalce. Na ta način maščobne kisline Omega-3 dosežejo mesto delovanja nepoškodovane in lahko tam opravijo svoje delo.

Omega 3 INDEKS je test, ki iz kapljice krvi izmeri količino omega 3 maščobnih kislin (EPA in DHA) v membranah rdečih krvničk. Omega 3 v razponu med 8 - 12 % pomeni boljše splošno zdravje.
V povprečju ima 9 od 10 ljudi pomanjkanje Omega-3. Ena žlica NORSAN Omega-3 Total olja zagotavlja dnevni odmerek 2.000 mg Omega-3, kar zadostuje za uravnavanje pomanjkanja Omega-3. Omega-3 Total olje ima dokazano pomemben in pozitiven vpliv na indeks HS-Omega-3®.

Maščobne kisline EPA in DHA so prisotne v morskih virih, kot so ribe, alge in kril. Večina rastlinskih olj Omega-3, na primer olje iz lanenih ali chia semen, vsebuje samo ALA (alfa linolenske) rastlinske Omega-3 maščobne kisline, ne pa tudi EPA in DHA. Visoke ravni ALA med rastlinskimi olji vsebujejo laneno olje, orehi in chia semena. Pri tem je pomembno vedeti, da se lahko ALA maščobne kisline le v omejenem obsegu pretvorijo v pomembne morske Omega-3 maščobne kisline EPA in DHA. Faktor pretvorbe je le 0,5 – 10 % in je močno odvisen od teže, genetike, presnove in drugih dejavnikov. Znanstvene študije se zato na splošno strinjajo, da samo vnos ALA ne more uravnavati pomanjkanja EPA in DHA. Sploh med nosečnostjo.